Fikir Ayracı

Bir dostumun blogundan güzel bir haber, icat. Gönül ister ki, bu ürününe destek verecek bir firma çıksın ve bizler de kitaplarımızı, fikir ayracı ile okuyalım.

“Kitap ayraçlarını nedense çok severim. Kitabı okurken size rehberlik ederler. En temel görevi, sizin en son hangi sayfada kaldığınızı “elinizle koymuş gibi” bulmalarıdır. Bir akşam okurken telefon çaldı, ayracı kaldığım sayfaya iliştirdim ve telefona baktım. Uzunca bir telefon konuşmasından sonra kitaba tekrar döndüğümde bir şeyi farkettim. Sayfanın başından okumaya başladım ama telefon çalmadan önce sayfanın son paragrafında kalmıştım.

Böylece ortaya Fikir Ayracı çıktı. Üzerinde çalışmalar yaptım. Basit gibi gözüken bu aparatı nasıl daha işlevsel hale getirebilirim diye düşündüm. Soru sordukça çözüm yollarını bulmaya çalıştım.
Kitap ayracının sadece 1 temel görevi vardı, hangi sayfada kaldığınızı size göstermek. bu görevide layıkıyla yerine getiriyordu. Fikir Ayracı bunun biraz daha ötesine geçti…
Peki hangi satırda ya da pragrafta kaldığımı nasıl bilebilirdim? Bu soru üzerine bende ayraca aşağı-yukarı hareket edebilen bir gösterge yerleştirdim. Fikir Ayracı işte böyle bir fikir sonucu ortaya çıktı.

Kitabı okumaya başlarız ama her kitabı bir solukta bitiremeyiz. Kitabı bitirdiğimizde de ne kadar sürede bitirdiğimizi -eğer bir yere not almadıysak- bilemeyiz. Bende ayracın üzerine yine aşağı yukarı hareket edebilen bir gösterge daha yerleştirdim. yukarıdan aşağı 1′den 31′e kadar sıralanmış sayılar üzerinde hareket edebilen bu göstergeyi değişik şekilde kullanabilirsiniz.

Kitabı okumaya başladığınızda göstergeyi 1 kademe aşağı indirerek o kitabı kaç kerede bitirdiğiniz görebilir, ya da kitaba başladığınız tarihi işaretleyerek – Örneğin 4 nisan da okumaya başladınız göstergeyi 4 sayısının üzerine getirirsiniz- kitabı kaç günde bitirdiğinizi görebilirsiniz.
Kullanmaya başladığımda ilginç istatistiksel verilere sahip oldum.

Ürünü tasarladıktan sonra patent başvurusunda bulundum. Fikri haklar konusunda hizmet veren bir ofiste yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum. Dört yılın getirdiği tecrübe ile fikrin korunmasına oldukça önem veriyorum.”

Comments (1)

  1. hiç kimse takmadı mı bu projeyi? 🙁 biri yardımcı olsun, harika bir şey bu!

Comment here