ManşetOkuduğum Kitaplar

Çıktı çıktı! “Telgraftan Tablete” çıktı!

Seneler önce popüler ve bana göre en etkili iletişim kanallarından biri olan Friendfeed oldukça verimli bir ağdı. Hem network sağlıyordu, hem paylaşım yapılabiliyordu. Paylaşımlar hem sektörel hem de güncel haberleri takip etme, üzerine yorum yapma şansı veriyordu. Bu platformda bağ kurduğum birçok insan hala hayatımda yeri olan kişiler. Onlardan biri de hep güzel andığım biridir. Bir iletinin altında karşılıklı yorumlar yapmıştık ve  sonra adresime ondan Stefano D’Anna’nın Tanrılar Okulu kitabı gelmişti. Zarif ve ufku geniş bir kadın olan Evrim Kuran’dan bahsediyorum.

Geçen günlerde Instagram’da bir arkadaşımın paylaşımında yeni kitabının lansmanını yaptığını gördüm. Hemen aldım “Telgraftan Tablete” adlı kitabını. Tecrübeli olduğu “kuşak” konusunu anlaşılır örneklerle hikayeleştirerek sunmuş okura. İçinde halk ozanı dedesi Aşık Ali Gürbüz’den, Johy Cash’e uzanan kuşak hikayeleri var. Sıkılmadan okunacak bir dilde yazdığı kitabında 5 kuşağı tanımamızı, onları aynı zeminlerde buluşturmamızı kolaylaştıracak bilgiler vermiş Evrim Kuran.

Kuşak hikayelerinde hareketle kurumları da katmış işin içine. Dünyanın en eski firması ile Türkiye’nin en eski firmasını kuşaklar üzerinden değerlendirmiş. Kuşaklar arasındaki geçişte çıkabilecek sorunların aşılabilmesi için  “Gerek Türkiye’de yapılan araştırmalara, gerekse yıllardır aile şirketleri ile olan deneyimime baktığımda ülkemizde pek çok aile şirketinin üçüncü kuşakta patinaj yaptığını düşünüyorum. Oysa kuşaklar arası geçiş, deneyim ve yenilik harmanlanabilirse  daha az sancılı olabilir. Yeter ki nesilden nesile aktarılan sadece finansal kaynaklar değil, yaratılan toplumsal değer ve özdeki anlam da olsun” tavsiyesinde bulunuyor.

BB Kuşağı, X Kuşağı, Y Kuşağı ve Z Kuşağına dair anlamlı bir çalışma. Dilerim, Destek Yayınları’ndan çıkan “Telgraftan Tablete” kitabından istifade edenlerin sayısı bol olsun. Çok değerli Evrim Kuran’un da yolu çok sevdiği/m türküler gibi berrak ve uzun olsun.

 

Comment here